Alte afise electorale

Ion-Iulius Delorean si Delorean Gyula sunt frati gemeni din mame diferite? Arata identic, unu-i roman, altu-i ungur! Eu cu cine votez?

afise electorale

Cel in romana il intelegeti si voi, cel in maghiara inseamna “Existenta (sau coexistenta) maghiara e la risc” (dupa cum mi-a tradus un prieten).

Acum nu mai suntem discriminati, suntem de-a dreptul luati la madular

Din ciclul “Campania electorala UDMR in Romania”

P.S: cu greu m-am abtinut sa nu-mi bag penisul in articol…

15 thoughts on “Alte afise electorale”

  1. Hai recunoaste ca defapt voiai sa ne arati afisul din dreapta sus, da da ala cu portocaliu 😀
    In alta ordine de idei traducerea e ca gresita. Ar veni ceva de genul “existenta maghiara e baza/sprijinul”
    Numele este tradus din maghiara in romana cu toate ca parca lipseste un Janos din maghiara 😀
    Nu stiu de ce au impresia ca daca isi romanizeaza numele pe timpul campaniei ar primi voturi in pus. Mi-e greata…sincer.

  2. ce e scris pe afis inseamna ceva de genu: existenta maghiara are o miza – daca nu-l votezi atunci poporul maghiar e pe cale de disparitie..

    faza e ca nu depinde de el existenta maghiara.. asta e o prostie pe care a zis-o.. practic se crede salvatorul ungurilor.. bine ca macar e afisul in doua limbi nu ca data trecuta

    la faza cu Gyula aveti dreptate.. Ion se traduce Janos aka Iancsi

    p.s. am observat ca unii dintre romani au ceva cu toti ungurii si nu numa cu politicienii.. de ce ii urati pe toti? ce v-au facut? stati linistit ca jumate din ei nici nu sustin UDMR 🙂

    p.s.2 la fel e si cu PRM, PDL, PNL, PSD.. la unguri e Marko Bela iar la noi e Vadim Tudor.. suntem de vina ambele parti ca ii credem..

  3. Eu credeam că scrie “Votați-mă că sunt ungur”. În definitiv, asta zice…

    Apropo, am o listă a candidaților pătați din Bihor. Poate asta te-ar ajuta să te decizi cu cine să (nu) votezi.

  4. nu cred ca are nimeni nimic aici cu ungurii, doar fiecare oradean sau ardelean avem cel putin un prieten bun ungur. cred ca majoritatea au ceva cu actiunile extremiste de genul astora care in loc sa le faca un bine ungurului de rand mai mult il afunda in …”probleme”. Lasa ca vine Craciunul, o sa-i prinda bine lu’ nea’ iulica frigideru plin cu carne.

  5. Nu stiu de ce dar ungurii imi sunt antipatici, felul in care se comporta, tupeul lor, nesimtirea, toate lucrurile astea imi provoaca scarba cand aud de ei. De multe ori cred ca astia in viata nu au altceva de facut decat sa fie minoritari, oare ei or avea serviciu?

  6. Pfiu firar ce ma streseaza afisele acelea in maghiara … si mai vor placute bilingve.
    Unii sunt atat de …. unguri, vorbesc cu tine in romaneste daca vad ca nu stii deloc ungureste si vorbeste de fata cu tine cu prietenul in ungureste … desi tu nu intelegi o boaba din ce vorbesc ei … nu ii frumos nici sa șoptești la ureche unui prieten cand sunteti in grup si discutati … se poate interpreta ca il vorbesti de rau.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading