Scurta de dimineata: unde sunt?

Ora 8 si 20 de minute. Calea Aradului este acoperita de zapada. Unde sunt masinile de deszapezire?

Ora 9 fara 10 minute. Strada Nufarului este acoperita de zapada. Unde sunt masinile de deszapezire?

Sau a venit iarna – ca in fiecare an – pe neasteptate? In Februarie?

Sper sa cada capete la RER!

11 thoughts on “Scurta de dimineata: unde sunt?”

  1. Nu se poate baga plugul peste zapada prea mica, cu atat mai putin peste cea batatorita. Si daca arunca material antiderapant, e acoperit de zapada care cade fara oprire. Nu prea au ce sa faca in situatii din astea. Circulam noi mai incet, atata tot.

  2. Vreo zece muncitori de la RER stateau bine merci acu dimineata in pasajul Vulturul Negru…Pauzele lungi si dese cheia marilor succese.
    Aseara pe Decebal langa Albina era o gheata pe carosabil ca cu tot cu cei 10 km la ora si cu cauciucurile mele de iarna am trecut pe rosu…ca de! au si franele anumite conditii de functionare
    Cred ca mai proasta dezzapezire ca anul asta mai rar..

  3. Eu aseara pe la ora 1 cand mam intors de la Baia mare masinile de dezapezire erau afarasi curatau … ce`i adevarat ca nu pre eficient .. dar cel putin erau …

  4. In total au cazut 40 cm de zapada – in conditiile astea e imposibil sa cureti peste tot. RER-ul a lucrat tot timpul la dezapezire, arterele principale au fost curatate, dar in rest a fost cu probleme. Astea sunt datele de la ei:
    “Activitatea de deszăpezire în perioada 12-17 februarie 2009: Odată cu începerea ninsorilor, din data de 12 februarie de la ora 19:00, operatorul de salubritate RER Ecologic Service a început activitatea de deszăpezire pe raza municipiului Oradea, acționând cu 12 utilaje de deszăpezire cu lamă (autopluguri) și 12 mașini cu material antiderapant (6 autoîmprăștietoare de material antiderapant – „sărărițe” – și 6 autocisterne cu clorură de calciu). De asemenea, mai sunt pe teren 2 autobasculante, 3 tractoare cu remorci și 3 încărcătoare frontale tip Ifron și Komatsu, pentru ridicat și transportat grămezile de zăpadă. Utilajele de deszăpezire și un număr de 160 de angajați ai RER Ecologic Service de la compartimentul de salubritate stradală acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care a depășit în unele zile 40 de cm, facilitând traficul pe arterele principale, iar după degajarea acestora și pe arterele secundare, de asemenea și căile de acces spre spitale și instituții, precum și intrările în oraș.
    Din data de 12 februarie au fost utilizate 451 de tone de sare, 162 de metri cubi de nisip și 100.000 de litri de clorură de calciu. Stocul de material antiderapant este asigurat pentru perioada următoare, în depozitele RER fiind disponibile 120 de tone de sare, 80 de metri cubi de nisip și 50.000 de litri de clorură de calciu. Zilnic, în depozitul RER Ecologic Service intră aproximativ 75 t de sare, transportate de la Ocna Dej.”

  5. Eu nu inteleg cum pot unii sa caute explicatii… nu exista. Cei care isi inchipuie ca nu poate fi curat orasul in permanenta chiar si atunci cand ninge, sa sara in masina si sa o ia la drum asa, vreo 500 de km mai la vest.

    Iar de cand cu Sobolan asta, e si mai grav. Pana anu’ asta mai gaseai pe poduri containere de nisip cu sare. Acum… nimica.

  6. @Alexandru Seres: cate amenzi au fost impartite administratorilor de firme care nu si-au curatat spatiul din fata firmei? sau administratori de blocuri care n-au pus mana pe lopata sa dea zapada la o parte din fata blocului?
    Apropo, de parcarile dintre blocuri cine trebuie sa se ocupe? Ca tare multi soferi nemultumiti am vazut care se plangeau ca nimeni nu le curata parcarea, sa poata iesi cu masina dintre blocuri.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading