Windows7 Beta test review

Windows7 Beta test review

L-am instalat. Merge de mai bine de 11 ore in continuu fara niciun crash. S-a instalat foarte rapid (as estima 20 minute sau mai putin, n-am stat cu ochii pe ceas).

Mult mai rapid ca Vista, nu consuma 850MB ram din start, incepe de pe la vreo 500MB. Stau cu toate aplicatiile de care am nevoie in 1GB ram. Spatiu ocupat: vreo 12GB.

Sistemul pe care ruleaza e laptop-ul meu vechi de 2 ani si 3 luni: Acer Aspire 5101, turion64@ 2ghz, 2GB ram (din care 256 video), 60GB HDD, video  ATI x1100@256MB shared, wifi Atheros. A detectat tot mai putin card-reader-ul. Nu am instalat niciun driver de frica sa nu-l crap.

Ce merge: Winamp, Firefox, Chrome (cu o mica modificare),Opera, Yahoo messenger, Picasa3, XNview, Total Commander, Keepass, Thunderbird, Avast Antivirus, GIMP, mIRC, OpenOffice, MAME roms( jocurile emulate prin mame)

Ce nu merge: CounterStrike prin Steam (alt joc nu am incercat), Nero (dupa cum zice Sebi).

Deocamdata ii acord mai multa incredere decat am acordat lui Vista. Sa vedem cum rezista in timp. Il folosesc “in productie” fiind insa atent sa nu pierd date. Multe lucruri schimbate fata de Vista. Meniul din Control Panel e acelasi meniu de rahat folosit si la Vista, usability 0, cosmarul oricarui admin obisnuit cu XP.

Atasez si un screenshot:

windows7 screenshot

Il recomand tuturor curiosilor care stiu sa-si faca backup la date.

Download de aici

Daca aveti alte intrebari va stau la dispozitie 🙂

28 thoughts on “Windows7 Beta test review”

  1. Am doar 7 acum. Cam greu sa le instalez toate in 60GB, Vista vrea sa fie singur pe minim 40GB.
    Daca vreau bootloader ok peste ele imi instalez un Ubuntu sau orice alta varianta de linux.

  2. Nu merge Nero dar merge ImgBurn asa ca problem fixed. 🙂 Nu merge Daemon Tools insa PowerISO n-are nicio problema.

    Eu il folosesc de vreo 2 zile si inca nu am dat de niciun bug. Am toate datele importante depozitate pe net asa ca am stat si m-am gandit si chiar n-am gasit niciun motiv plauzibil pentru care sa mai raman pe XP. Sunt tare curios cum va evolua acest asa zis beta build. Chiar nu prea au cum sa justifice amanarea lansarii pentru inca un an decat daca se apuca sa bage new features in el.

  3. @Mynsc: Foarte corect. Si eu am renuntat la Nero in favoarea imgburn si altele. In general am renuntat la programele pe care trebuia sa dau bani.

    Si eu ma gandeam ca ar putea sa-l lanseze anul asta. Asta daca nu vor sa-l frece ca pe Vista 🙂

  4. Am primit o licenta OEM de Vista cu laptopul nou acum vreo 2-3 saptamani asa ca mi-am luat inima in dinti (am backup facut) si il folosesc.
    La cate lucruri negative aud despre el, ma bucur foarte mult ca merge foarte bine, nici o problema importanta pana acum, desi am fost nevoit sa il intrerup fara shut down de ex.
    Intradevar este un OS obez.. cu toate aplicatiile preinstalate pe lap (e un Sony VAIO de ci are o gramada si de la Sony) imi mananca 1.5GB RAM de la inceput (ok.. are de unde, np)
    Sunt foarte multumit de dezvoltarea partii multimedia, am facut si programare pe el (cu mici ajustari sa rezolv compatibilitatea IDE-urilor mai vechi desigur), am beneficiat de toate functiile cool pentru laptopuri. Deocamdata sunt foarte satisfacut (recunosc, totul se poate sterge daca crapa)
    Daca si Win 7 e la fel (sorry pt adminii obisnuiti cu XP, sincer documentatia de Vista rules.. am facut wireless cu XP si ICS usor cu ajutorul ei) si e inca mai mic in greutate/RAMI va fi foarte binevenit

  5. Merci de review, Laurentiu! Eu deja aici am Win7 in productie, merge de rupe intr-adevar. Un amanunt important: beta1 este feature lockdown, adica noi facilitati nu se vor mai aduce dupa beta1, ci se vor stabiliza si se vor ajusta cele deja prezente in beta1. Pe scurt, varianta finala de Win7 va fi una cu toate facilitatile mergand perfect!

  6. @Tudor: asta chiar imi place deocamdata. Usability la control panel mi se pare chiar aiurea la Vista si la 7.
    Se anunta promitator, sa nu iasa din el un Vista2 😛
    O sa mai scriu pe masura ce se intampla chestii.

  7. cam mult vista in el =) probabil ca o sa-l incerc dar pentru nimic in lume nu imi crap eu vista-ul de pe notebook pentru win7beta.
    Eu sunt multumit de vista .. il am pe laptop de cand mi l-am luat … si nu am avut nici o problema cu el … desi butonez cam mult (stie siropelu` ca nu-l las sa respire linistit 🙂 )

  8. Si eu cam de o saptamana ma gandesc sa-l instalez, dar nu am avut chef. Sincer abia astept sa scoata varianta finala. Vista oricum nu mi-a placut niciodata. Cat despre meniul din Control Panel, nasol ca l-au lasat la fel ca la vista.

  9. Meniul se poate personaliza si in acelasi timp readuce la interfata de xp sau win 2000(personal prefer mai mult interfata vista si gasesc mai multa utilitate in ea decat in cea de la xp, chiar daca lipsa commandului run mi-a alterat unele abitudini). Vista la mine ocupa 998 mb cu antivirus instalat any spyware, si inca cateva programe (sinaptic, pc suite, winamp etc) care pornesc in mod automat.. daca la urma urmei noul windows se va dovedi mai fiabil ca vista si mai compatibil cu programele xp il voi instala cu un transfer de licenta (am si acum jocuri originale care merg doar in xp 🙁 ).. sa speram ca nu va fii nevoie de mare haos pentru al upgrada.
    Hai noroc!

  10. trebuie instalat DX nov 2008 pentru ca nu are nici un pachet din dx9 sau 10, probabil asta e si motivul pentru care nu functiona Nero.
    interfata poate fi adusa la nivel de windows 2000, este foarte foarte customizabil.
    se pare ca e singurul beta si ca mai spre vara vom avea parte de un RC direct.

  11. kiki > exista Run in vista. pur si simplu scrii numele aplicatiei (ex: cmd, msconfig etc) in campul de sarch de deasupra butonului de Start

  12. L`am instalt, se instaleaza foarte repede, mi-a recunoscut toate driverele de la placa de baza, placa video, etc, probleme intalnite, sunetul nu merge decat in casti, 5.1 sau alte combinati nu am reusit sa il fac sa mearga.Am reusit sa instalez o gramada de programele pe el.Antivirisul nu m-a lasat sail instalez, folosesc zone alarm .AStept varianta finala 🙂

  13. ai uitat sa spui ce distributie ai. eu am ales 64. totul merge stas, mai putin placa xfi, dar n-am sarit inca pe drivere.

    care aveti probleme cu bootloaderul, ca mine, vedeti daca nu l-a creat cumva pe alt hard decat cel pe care-l banuiti voi, si cu o setare potrivita de boot din bios totul se rezolva.

  14. Faza misto este ca merg drierele de xp si de vista fara proleme. Gata cu cosmarul driverelor de vista. Libertate producatorilor de software si programatorilor de drivere.

    Numai de bine.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading